MEEST RECENTE ARTIKELEN

unsplash

Derde BBL carrousel van start

Begin november is vanuit Technicum in Leeuwarden het derde BBL carrousel elektrotechniek gestart. Drie gemotiveerde, aankomende vakmannen worden via een leerwerktraject klaargestoomd tot specialist in de elektrotechniek.

Begin november is vanuit Technicum in Leeuwarden het derde BBL carrousel elektrotechniek gestart. Drie gemotiveerde, aankomende vakmannen worden via een leerwerktraject klaargestoomd tot specialist in de elektrotechniek. Rob, Marius en Jeremy maken een bewuste keuze voor de techniek en staan aan de start van een veelbelovende carrière.
Pranger Rosier, P. de Vries Installatietechniek en Warmtetechniek M. Dijkstra hebben zich als leerbedrijf verbonden aan dit traject. Deze drie bedrijven zorgen samen met Technicum voor het opleiden van de drie heren.

Collega Armanda van Technicum over het derde carrousel: “Het is een onzekere tijd en dat maakt het des te bijzonder dat bedrijven willen investeren in het opleiden van hun toekomstige personeel. Ik zorg samen met de leerbedrijven en het Friesland College voor de begeleiding van Rob, Marius en Jeremy. Na het behalen van hun diploma kunnen zij in dienst kunnen treden bij één van deze bedrijven.

Rouleren van werkgevers

Wat het BBL carrousel zo bijzonder maakt, is het rouleren van werkgever; iedere 10 weken wisselen de aankomende monteurs van bedrijf. Zo krijgen ze een breed beeld van de verschillende disciplines in de elektrotechniek en kunnen ze na afloop van de opleiding een weloverwogen keuze maken voor hun nieuwe werkgever. Ik ben trots op deze mannen die deze stap durven te maken en te investeren in de toekomst.”

Begin 2021 is Technicum in Leeuwarden voornemens om een vierde carrousel op te starten voor de installatietechniek. Wil je de stap maken naar de techniek en sta je open voor een BBL opleiding, neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van loopbaan- en opleidingsadvies. 

 

Persoonlijk gesprek

We komen ook graag in contact met installatiebedrijven die willen meedraaien in de volgende carrousel. In een persoonlijk gesprek lichten we graag de voordelen van de BBL carrousel toe.
Werk aan techniek waar je trots op bent
> Een baan bij een topbedrijf > Uitstekend salaris > Opleidingen en certificaten > Veilige werkomgeving > A-merk gereedschap & kleding
Meer over ons